KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tygryski

Grupa III dzieci 6- letnie  pracuje w godz. 7.00 -17.00
Nauczycielki - Katarzyna Stokwiszewska, Agnieszka Pierzgalska-Zdończyk
Woźna oddziałowa - Grażyna Czaplińska

 

Tematyka globalna na październik:

  1. Dbamy o zdrowie.
  2. Jesień w parku i w lesie.
  3. Zabawy na jesienne wieczory.
  4. Listopadowe wspomnienia.
  5. Dary jesieni

Konsultacje : pierwsza środa miesiąca w godz. 16.00-17.00

 

PIOSENKA

‘HARTUJ CIAŁO”

W zdrowym ciele zdrowy duch,
a dla ducha dobry ruch.
Siła, sprawność i odwaga
nie przeszkadza lecz pomaga.
Życie jak bieg z przeszkodami
trudne może być czasami.

Ref.Zatem raz, dwa i trzy, i cztery,
wyłączamy komputery,
wyłączamy komputery.

Hartuj ciało, hartuj ducha
od podeszwy aż do ucha.
Rower deska bieg na setkę,
ścieżka zdrowia, gra w kometkę.
Gdy rodzina się wygina,
to nie weźmie jej angina,
a jak dziadek nie da rady
niech wykona dwa przysiady.

Ref.Zatem raz, dwa i trzy, i cztery,

 wyłączamy komputery,

raz, dwa i trzy, i cztery,

wyłączamy komputery.


.

 

Dzień Gier Planszowych.

A oto jak wyglądał Międzynarodowy Dzień Gier Planszowych u Tygrysków.

W zdrowym ciele, zdrowy duch.

Zgodnie z zasadą w zdrowym ciele , zdrowy duch "Tygryski" wybrały się na siłownię zewnętrzną do Parku Miejskiego, gdzie dzielnie ćwiczyły i rozwijały swoją sprawność ruchową.

" Karykatury znanych i lubianych"

Tygryski wzięły udział w konkursie organizowanym przez Polskie Stowarzyszenie Ludzi Cierpiących na Padaczkę w Łodzi. Gratulacje dla Ksawerego za zajęcie III miejsca oraz dla Poli.

Zachęcamy do zapoznania się z ciekawym artykułem na temat dziecięcej agresji i sposobów radzenia sobie z nią.Poniżej link : Jak radzić sobie z agresją u dzieci....