KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

ZAJĘCIA DODATKOWE:

 Od 1 listopada roku szkolnego 2014/2015 dla wszystkich dzieci uczęszczających do przedszkola, realizowane są zajęcia z języka obcego nowożytnego, zgodnie z nową podstawą programową.

Zajęcia wychowanie przez sztukę – muzyka: różne formy aktywności muzyczno - ruchowej (śpiew, gra, taniec) jako element podstawy programowej wychowania przedszkolnego, są realizowane w ramach 5 godzinowego nieodpłatnego pobytu dziecka w przedszkolu.Zajęcia prowadzi p. Marta Bołdowska

ZAJĘCIA LOGOPEDYCZNE
p
rowadzi p. Anna Kacprzak
ZAJĘCIA Z PSYCHOLOGIEM
p
rowadzi p.Dorota Libich-Jażdżewska
JĘZYK ANGIELSKI 
prowadzi p. Marietta Wesołowska,
zajęcia odbywają się 1 raz w tygodniu dla grup dzieci młodszych oraz 2 razy w tygodniu dla grup dzieci starszych, w środy i w piątki.
KONCERTY MUZYCZNE
Spotkania odbywają się 1 raz każdego miesiąca w ciągu roku szkolnego.

Bajka o wirusie

Bajka o wirusie. Nie jest łatwym zadaniem rozmawiać z dziećmi o sprawach trudnych. Mamy dla Was propozycje psychologa Manuela Molina przetłumaczoną już na kilka języków. Warto skorzystać i porozmawiac z dziećmi o tym trudnym dla nas wszystkim czasie....

Zapraszamy na konkurs plastyczny

 OGŁOSZENIE Zapraszamy państwa do udziału w konkursie plastycznym„Ze śmiecia starego zrób coś fajnego”.Zaprojektujcie i wykonajcie Państwo wraz ze swoim dzieckiem przedmiot upcyclingowy, czyli ponownie przetworzony z surowców wtórnych ( plastikowe butelki, tkaniny, pap...

Międzynarodowy Projekt Czytelniczy "Magiczna Moc Bajek"

Przedszkole bierze udział w Międzynarodowym Projekcie Czytelniczym „Magiczna moc bajek”, czyli Bajkowa podróż do krainy wartości i dziecięcej wyobraźni. Projekt jest odpowiedzią na realizację podstawowych kierunków polityki oświatowej Ministerstwa Edukacji Narodowej w roku szkolnym 2019/2...

Przyprowadzanie "do" i odbieranie dziecka "z " przedszkola.Podstawa prawna:• art. 102 ust. 1 pkt 6 Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe ( tj. Dz.U. z 2019r. poz. 1148),• Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym ( tj.Dz.U. z 2018 r. poz. 1990 ze zm.)  Opis proce...