KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kadra

Naszym atutem jest wykształcona kadra pedagogiczna posiadająca kwalifikacje, rozwijająca aktywność twórczą dziecka oraz wspierająca jego wszechstronny rozwój we współpracy z domem rodzinnym - komunikatywna, otwarta na potrzeby dzieci i rodziców. Nauczycielki posiadają status: 7 nauczycielek dyplomowanych, 3 nauczycielki mianowane, 2 nauczycielki kontraktowe. Nauczycielkom towarzyszy ciągłe poszukiwanie nowych form doskonalenia. Kadra pedagogiczna utożsamia się z kierunkami rozwoju przedszkola, z twórczą adaptacją pedagogiki Marii Montessori, wykorzystaniem technik twórczego myślenia i metod aktywizujących w pracy z dzieckiem, integracji dzieci, promowania placówki, wspomagania rodziny w jej działaniach.

DYREKTOR:
mgr Małgorzata Rajska

NAUCZYCIELKI :
mgr Mirosława Błaszczyk
mgr Anna Gieraga 
mgr Jolanta Kanicka
mgr Bożena Kolasa
mgr Jolanta Kałużna
mgr Agnieszka Kubiak                                                                   
mgr Henryka Gwarczyk
mgr Magdalena Pisera
mgr Katarzyna Stokwiszewska
mgr Monika Kałużna
mgr Bogumiła Żłobińska
mgr Magdalena Bednarska
mgr Ewelina Karpiak

SPECJALIŚCI:
mgr Anna Kacprzak-logopeda
mgr Dorota Libich-Jażdżewska-psycholog

PRACOWNICY ADMINISTRACJI:
Elżbieta Świderska– główna księgowa,
Małgorzata Stępniak – starszy intendent
Ewa Bakalarz

PRACOWNICY OBSŁUGI:
Maria Potępa – kucharka
Żaneta Tylke - kucharka
Małgorzata Kraska – pomoc kuchenna
Beata Wiśniewska - pomoc nauczyciela
Grażyna Czaplińska – woźna oddziałowa
Alina Bielawska – woźna oddziałowa
Ewa Bakalarz - woźna oddziałowa
Maja Andrzejczak - woźna oddziałowa
Anna Czerwińska - woźna oddziałowa
Agnieszka Soczyńska - woźna oddziałowa
Milena Bartczak - wozna oddziałowa
Grzegorz Czapliński – dozorca