KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Króliczki

Grupa IV 5-latki pracuje w godz. 6.30-16.30
Nauczycielki- Magdalena Pisera,Monika Kałużna
Woźna oddziałowa -Anna Czerwińska

Drodzy Rodzice!

Bardzo tęsknimy za Waszymi - Naszymi dziećmi. Czas dłuży się niemiłosiernie. Wierzymy, że już wkrótce spotkamy się w naszej sali i to co się dzieje teraz, będzie tylko niemiłym wspomnieniem. Pomijając to wszystko, chciałybyśmy bardzo, ale to bardzo podziękować Wam za tak prężną współpracę. Każde zdjęcie, każda wiadomość od Was sprawia nam ogromną radość. Chciałyśmy tylko powiedzieć, że jesteście wspaniali. Pozdrawiamy. 

 

 Tematy na miesiąc kwiecień:

1. Porządki w ogrodzie.

2. Wielkanoc.

3. Praca rolnika i zwierzęta na jego podwórku.

4. Dbamy o naszą planetę.

5. Tajemnice książek.

 

Tematy na tydzień 06.04.2020 r -  10.04.2020 r:

1. Wielkanoc za pasem.

Doskonalenie umiejętności opowiadania i dzielenia się własnymi doświadczeniami.

2. Ale jaja.

Poznanie tradycji ozdabiania jaj, doskonalenie motoryki małej.

3. Co się kryje święconce?.

Utrwalenie nazw i symboli elementów święconki, identyfikowanie i podawanie nazw emocji.

4. Świąteczny stół.

Porządkowanie wiedzy na temat tradycji obchodzenia Wielkanocy, doskonalenie czytania globalnego.

5. Wielkanocne zwyczaje.

Poznanie polskich i zagranicznych zwyczajów wielkanocnych, doskonalenie percepcji ruchów i sprawności ruchowej..

Przypominamy o regularnym śledzeniu  indeksika i emaila.

Tam będziemy codziennie umieszczać zadania, wiersze i opowiadania.

Pozdrawiamy nasze Króliczki, bardzo za Wami tęsknimy.

 

Aktywność Króliczków w tygodniu 30.03.2020 r - 03.04.2020 r

Kolejne piękne prace naszych wspaniałych Króliczków. Serdecznie dziękujemy za Wasze zaangażowanie. Buziaczki dla dużych i małych Króliczków.

Uczymy się angielskiego

Materiał do nauki języka angielskiego na kwiecień.

Aktywność Króliczków w tygodniu 23.03-27.03

Prace dzieci w kolejnym tygodniu kwarantanny. Wiosna, motylki, itp.

PONIEDZIAŁEK  "Odgłosy wiosny!"Dzieci wykonują: karta pracy 24b - przeliczanie w zakresie 10, doskonalenie zdolności grafomotorycznych,karta pracy - 24a - przeliczanie, porównywanie liczebności,karta pracy - 26 - odwzorowywanie.Powodzenia! ...

Aktywność Króliczków w tygodniu 16-20.03.2020

Oto prace wykonane przez Króliczków w pierwszym tygodniu tego trudnego dla nas czasu. Gratuluję kreatywności i dziękujemy za nadesłanie zdjęć....

Marzec Parts of the body - części ciała 5,6 latkiears - uszyeyes - oczynose - nostummy - brzuszektoes - palce u nógfingers - palce u rąkmouth - usta legs - nogi leg - nogaarms - ręce arm - ręka hands - dłonie feet - stopy foot - stopa head - głowa shoulders- ramionaknees -...

Pierwszy dzień wiosny! -

Zapraszamy dzieci do zilustrowania kredkami, lub farbami porteru, bądź sylwetki Pani Wiosny! Liczymy na staranne, pełne barw prace!...

Propozycje ćwiczeń na ten tydzień.Zapraszamy do pracy!

1. Ułóż z dostępnych materiałów przyrodniczych kształty poznanych dotąd liter i cyfr.2. Wymyśl wierszyk lub piosenkę o wiośnie. Spróbuj ją zilustrować.3. Wyszukaj w prasie litery W, w. Wytnij je i wyklej szablon litery wyciętymi kształtami liter.4. Ulep z plasteliny różne symbole pogod...