KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Króliczki

Grupa IV 5-latki pracuje w godz. 6.30-16.30
Nauczycielki- Magdalena Pisera,Monika Kałużna
Woźna oddziałowa -Anna Czerwińska

Drodzy Rodzice!

Bardzo tęsknimy za Waszymi - Naszymi dziećmi. Czas dłuży się niemiłosiernie. Wierzymy, że już wkrótce spotkamy się w naszej sali i to co się dzieje teraz, będzie tylko niemiłym wspomnieniem. Pomijając to wszystko, chciałybyśmy bardzo, ale to bardzo podziękować Wam za tak prężną współpracę. Każde zdjęcie, każda wiadomość od Was sprawia nam ogromną radość. Chciałyśmy tylko powiedzieć, że jesteście wspaniali. Pozdrawiamy. 

 

 Tematy na miesiąc maj:

1. Polska to mój dom.

2. W krainie muzyki.

3. Wrażenia i uczucia.

4. Święto mamy.

 

 

Tematy na tydzień 25.05.2020 r - 29.05.2020 r:

  1. Moja mama.

  Doskonalenie słuchu fonematycznego; uwrażliwianie na potrzeby i emocje innych.

  1. Święto mamy.

 Doskonalenie umiejętności wypowiadania się na dany temat; przypomnienie nazw zawodów; uwrażliwienie na emocje i odczucia innych.

  1. Moja rodzina.

  Doskonalenie umiejętności: słuchania, wypowiadania się o własnej rodzinie, argumentacji.

  1. Nietypowe rodziny.

 Uwrażliwienie dzieci na los innych; zaznajomienie dzieci z terminem „adopcja”; doskonalenie umiejętności przeliczania.

     5. Serce na dłoni.

Doskonalenie umiejętności mówienia o emocjach i wypowiadania się; rozwijanie wrażliwości estetyczne.

 

Przypominamy o regularnym śledzeniu  indeksika i emaila.

Tam będziemy codziennie umieszczać zadania, wiersze i opowiadania.

Pozdrawiamy nasze Króliczki, bardzo za Wami tęsknimy.

Aktywność Króliczków w tygodniu 18.05.2020 r- 22.05.2020 r

W tym tygodniu Króliczki mogły wziąć udział w Konkursie wokalnym. Nadesłane wykony były piękne. Gratulujemy uczestnikom.

Aktywność Króliczków w tygodniu 11.05.2020 r - 15.05.2020 r

Zdjęcia nadesłane przez rodziców. Zachęcamy do skorzystania z fb grupy i obejrzenie występów naszych Króliczków. Z przyczyn niezależnych od nas nagrania nie mogą być umieszczane na stronie przedszkolnej.

Link do materiałów do pracy w domu.

Aktywność Króliczków w tygodniu 30.03.2020 r - 03.04.2020 r

Kolejne piękne prace naszych wspaniałych Króliczków. Serdecznie dziękujemy za Wasze zaangażowanie. Buziaczki dla dużych i małych Króliczków.