Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 22 kwietnia – 26 kwietnia 2024 roku

Data

 

22.04.2024 r

poniedziałek

Śniadanie

 

Pieczywo pszenno/żytnie 60g , masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), pasztet z indykiem i kurczakiem 50g (mięso z indyka 53g, mięso z kurczaka 38g, wątroba z indyka 12g, serca z indyka 7g), produkt może zawierć jaja, mleko, seler, gorczycę, soję., ogórek kiszony 50g (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata malinowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)                   

żłobek - chleb pszenny 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ),  wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), pomidor/ogórek zielony, płatki jaglane na mleku 180ml ( mleko, płatki jaglane,  cukier)

II śniadanie

jabłko

Obiad

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej/jaglanej zabielany  250 ml (woda, kasza jęczmienna, kasza jaglana, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, kurczak w potrawce (udziec drobiowy, marchew, pietruszka, seler, fasolka szparagowa zielona/żółta, woda, mąka pszenna, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%) , przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

Pieczywo pszenne 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/szczypiorek/ogórek zielony, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

 

Data

 

23.04.2024 r

wtorek

Śniadanie

pieczywo  pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

żłobek -   kasza manna  na mleku 180 ml (mleko, kasza manna, cukier)

II śniadanie

banan

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana 250ml (woda, ziemniaki, ogórki kiszone (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), kluski leniwe z cynamonem, cukrem (twaróg (śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna, jaja kurze, cynamon, masło (tłuszcz, śmietanka), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

 

 

Pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), pasta z łososia wędzonego i serka almette, (łosoś wędzony (łosoś, sól), serek almette (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidor/ogórek zielony 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

żłobek- pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek almette,  (ser twarogowy, odtłuszczone mleko  w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidor/ ogórek zielony 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

 

Data

 

24.04.2024 r

środa

Śniadanie

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), jajko gotowane 50g, szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, płatki kukurydziane na mleku  180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

gruszka

Obiad

zupa rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron (mąka  pszenna, jaja),wywar drobiowo- wołowo-jarzynowy (pręga, mięso z kury rosołowej, marchew, por, cebula, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki), ziemniaki z koperkiem 300g, potrawka z wołowiny w sosie chrzanowym 100g (pręga, chrzan otarty (korzeń chrzanu, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, mleko w proszku, przyprawy), buraczki czerwone gotowane 100g (buraki, woda, olej słonecznikowy, mąka pszenna, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek kanapkowy (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, naturalny aromat (zawiera mleko), sól, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidor/rzodkiewka/ogórek zielony/szczypiorek, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

 

Data

 

25.04.2024 r

czwartek

Śniadanie

Pieczywo pszenno/żytnie 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

żłobek - płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatki owsiane,  cukier)

II śniadanie

mandarynka

Obiad

Zupa barszcz biały z ziemniakami 250 ml (woda, barszcz biały (woda, mąka pszenna, przyprawy - czosnek), wywar drobiowo- jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), przyprawy), ryż na sypko 45g (woda, ryż, przyprawy), pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym 100g (łopatka b/k, jaja kurze, koncentrat pomidorowy 30% ( pomidory, przyprawy), mąka pszenna, przyprawy), warzywa gotowane na parze (kalafior/brokuł/kalarepka/marchew/pietruszka/seler), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

Pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), pomidor/ogórek zielony, herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

 

Data

 

26.04.2024 r

piątek

Śniadanie

Pieczywo pszenne 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek wiejski 50g (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej) 50g, rzodkiewka/ogórek zielony/ pomidor/szczypiorek, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier

żłobek - płatki orkiszowe na mleku 180ml (płatki orkiszowe, mleko, cukier)

II śniadanie

Gruszka/jabłko

Obiad

zupa barszcz czerwony z makaronem zabielany 250ml (woda, buraki czerwone, makaron (mąka  pszenna), wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, czosnek, natka pietruszki. pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), cukier, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g,  filet z ryby smażony w cieście naleśnikowym 60g (filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy), surówka z marchewki i jabłka 100g, (marchew, jabłka, cukier, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

Rogal pszenny 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), dżem z truskawek 40g (truskawki, cukier żelujący), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier)