Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 02 października – 06 października 2023

 

Data

 

02.10.2023 r

poniedziałek

Śniadanie

pieczywo  pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek zielony/papryka, herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

żłobek - kasza manna  na mleku 180 ml (mleko, kasza manna, cukier)

II śniadanie

banan

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami 250ml (woda, kalafior, brokuł, kapusta biała, fasolka szparagowa żółta/zielona, ziemniaki,wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), makaron z serem, 100g (woda, (mąka pszenna), twaróg (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej) sól, cukier, cynamon), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

 

 

pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasta z jaj i sera żółtego, (jaja, ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), rzodkiewka/szczypiorek, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa  o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

 

Data

 

03.10.2023 r

wtorek

Śniadanie

Chałka pszenna 30g , masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier)

II śniadanie

winogrono, żłobek – jabłko/gruszka/banan

Obiad

zupa krupnik ryżu 250ml (woda, ryż, wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki, koperek, ziemniaki z koperkiem 300g, kotlet mielony 60g (łopatka b/k, jaja, bułka (mąka pszenna), olej rzepakowy, przyprawy), mizeria 100g (ogórek zielony, jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

Pieczywo pszenne 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

 

Data

 

04.10.2023 r

środa

Śniadanie

Pieczywo pszenno/żytnie 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ),  twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/szczypiorek/ogórek zielony 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

żłobek - płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe, cukier)

II śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami 250 ml (woda, soczewica czerwona, ziemniaki, wywar drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka/antrykot, marchew, por, cebula, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki), kasza jęczmienna 35g (woda, kasza jęczmienna,  sól), gulasz wieprzowy 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej rzepakowy, przyprawy),  kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

Ciastko maślane z marmoladą (jaja, mąka pszenna, marmolada, cukier), kefir z truskawkami 150ml (mleko, żywe kultury bakterii oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis, truskawki mrożone)

 

Data

 

05.10.2023 r

czwartek

Śniadanie

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), jajko gotowane 50g, szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, płatki cheerios na mleku – 250 ml (mleko, mąka owsiana pełnoziarnista (27,2%), mąka pszenna pełnoziarnista (27,1%), cukier, mąka jęczmienna pełnoziarnista (15,7%), skrobia pszenna, miód (3%), mąka kukurydziana pełnoziarnista (2%), mąka ryżowa pełnoziarnista (2%), syrop cukru inwertowanego, substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), sól, melasa, aromat naturalny, przeciwutleniacz (mieszanka tokoferoli), substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo, witaminy: C, B3, B5, B6, B2, B9, D).Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy.

żłobek -  płatki kukurydziane na mleku  180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

Arbuz, żłobek – banan

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana 250ml  (woda, makaron (jaja, mąka  pszenna), koncentrat pomidorowy ( pomidory, przyprawy), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, udziec drobiowy pieczony 70g (udziec drobiowy, olej rzepakowy, przyprawy), fasolka zielona/żółta gotowana, kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%),, ogórek zielony/pomidor/rzodkiewka 50g, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier

 

Data

 

06.10.2023 r

piątek

Śniadanie

 

pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek almette (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

żłobek - płatki jaglane na mleku 180ml ( mleko, płatki jaglane,  cukier)

II śniadanie

Gruszka

Obiad

Zupa manna na rosole/wywarze z jarzyn 250ml (woda, wywar drobiow-jarzynowy (kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, natka pietruszki, por, kasza pszenna manna, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, filet z ryby smażony w cieście naleśnikowym 60g (filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy), surówka z sałaty lodowej, pomidora, rzodkiewki, ogórka zielonego, szczypioru,  jogurtu naturalnego (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych) 100g, kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

Bułka maślana pszenna 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), miód 12g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)