Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 12 listopada – 14 listopada 2025 roku 

Data 

 

12.11.2025 r 

środa 

Śniadanie 

Chleb kanapkowy/słonecznikowy 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina - pierś z indyka gotowana, pomidor/ogórek zielony 50g, herbata czarna z cytryną, miodem 250g 

żłobek:  kasza manna  na mleku 180 ml (mleko, kasza manna) 

II śniadanie 

Jabłko/gruszka/mandarynka 100g 

Obiad 

Zupa jarzynowa z ziemniakami 250ml (woda, brokuł, kalafior, kapusta biała, fasolka szparagowa żółta/zielona, ziemniaki,wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna,przyprawy), makaron z serem, 100g (woda, (mąka pszenna), twaróg (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej) sól, cukier 10g, cynamon), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier 5g) 

Podwieczorek 

 

 

Bułka poznańska/grahamka 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasta z jaj i sera żółtego (jaja kurze, ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%, jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych)),pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka/szczypiorek, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier 5g) 

 

Data 

 

30.10.2025 r 

czwartek 

Śniadanie 

Chleb pszenny/razowy 60g , masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek almette (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidor/ogórek zielony, rzodkiewka 50g, płatki nesquik na mleku – 250ml (mleko, mąka pszenna pełnoziarnista (51%), cukier, mąka kukurydziana (17%), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5,7%), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), sól, aromat naturalny, substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: B3, B5, B6, B2, B1, B9, D).Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy. 

żłobek :  płatki kukurydziane na mleku  180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy) 

II śniadanie 

banan 100g 

Obiad 

Zupa brokułowaz ziemniakami 250ml (woda, brokuły, ziemniaki, wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), przyprawy), kasza pęczak 35g(woda, kasza pęczak  sól), gulasz wieprzowy duszony 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier 5g) 

Podwieczorek 

Bułka pszenna/grahamka 60g,  masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina - szynka wieprzowa 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta 50g, herbata malinowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier) 

 

 

Data 

 

14.11.2025 r 

piątek 

Śniadanie 

Chleb kanapkowy/ dworski 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek wiejski 50g (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier 5g 

żłobek - płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatki owsiane) 

II śniadanie 

Jabłko/gruszka/banan 100g 

Obiad 

zupa barszcz czerwony z makaronem zabielany 250ml (woda, buraki czerwone, makaron (mąka  pszenna), wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, czosnek, natka pietruszki. pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), cukier, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 100g, filet z ryby smażony w cieście naleśnikowym 60g (filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy), surówka z kiszonej kapusty i jabłka 100g ( kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g) 

Podwieczorek 

ryż zapiekany z serem twarogowym i owocami (mleko, ryż biały, ser twarogowy (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jabłko, gruszka, cynamon, cukier, wanilia), herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier 5g)