KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Jadłospis 09 marca – 13 marca 2020 roku

 

09.03.2020 r poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane, masło,  twarożek, ogórek zielony/rzodkiewka, herbata wiśniowa z cukrem, żłobek - płatki orkiszowe na mleku.

II śniadanie: pomarańcza

Obiad:  Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, kasza jęczmienna , gulasz z indyka, sałatka szwedzka, kompot owocowy.

Podwieczorek: Pieczywo mieszane, masło,  jajko gotowane, pomidor/ szczypiorek, herbata porzeczkowa z cukrem.

10.02.2020 r wtorek

Śniadanie: chałka, masło, serek homogenizowany, kakao na mleku, żłobek - płatki kukurydziane na mleku.

II śniadanie: jabłko

Obiad:  zupa krupnik ryżu, ziemniaki z koperkiem, udziec drobiowy pieczony, kompot porzeczkowy.

Podwieczorek: pieczywo mieszane, masło, wędlina, ogórek zielony , herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem.

 11.03.2020 r środa

Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, wędlina szynka, papryka czerwona, herbata owocowa z cukrem, żłobek -  kasza manna  na mleku.

II śniadanie: banan

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, kluski parowe, polewa jogurtowo-jagodowa, kompot z wiśni.

Podwieczorek: Pieczywo mieszane, pasta z łososia wędzonego i serka almette, szczypiorek,  herbata malinowa z cukrem.

 12.03.2020 r czwartek

Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło, pasta   z jaj  (jaja kurze, jogurt naturalny, szczypiorek/pomidor,  płatki owsiane na mleku.

II śniadanie: gruszka

Obiad:  Zupa neapolitańska zabielana z makaronem, ziemniaki z koperkiem, nuggetsy  z mięsa drobiowego, surówka z czerwonej kapusty i jabłka, kompot owocowy.

Podwieczorek: Pieczywo mieszane, masło, serek „twój smak”, ogórek zielony/pomidor , herbata wiśniowa z cukrem.

 13.03.2020 r piątek

Śniadanie: Pieczywo mieszane, masło,  ser żółty, rzodkiewka/ogórek zielony, herbata porzeczkowa z cukrem, żłobek - płatki jaglane na mleku.

II śniadanie: jabłko

Obiad:  Zupa barszcz biały z ziemniakami 250 ml, ryż na sypko, filet z ryby w sosie jarzynowym, kompot z wiśni.

Podwieczorek: Rogal, masło, dżem z czarnej porzeczki, herbata owocowa z cukrem.