Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 05 grudnia - 09 grudnia 2022 roku

 

Data

 

05.11.2022 r

poniedziałek

Śniadanie

 

Pieczywo pszenno/żytnie 60g , masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek kanapkowy (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, naturalny aromat (zawiera mleko), sól, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidor/rzodkiewka/szczypiorek 50g, płatki owsiane na mleku 250ml (mleko, płatki owsiane,  cukier)

II śniadanie

jabłko

Obiad

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami 250ml (woda, kapusta biała, wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), ryż na sypko 45g (woda, ryż, przyprawy), filet drobiowy w sosie curry 100g (filet drobiowy, curry, mąka pszenna,jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), fasolka szparagowa zielona/żółta gotowana 100, kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek:

Rogal pszenny 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), dżem z truskawek 40g (truskawki, cukier żelujący), herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

 

Data

 

06.12.2022 r

wtorek

Śniadanie

pieczywo  pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

żłobek -  kasza manna  na mleku 180 ml (mleko, kasza manna, cukier)

II śniadanie

banan

Obiad

Zupa marchewkowa z fasolką szparagową ziemniakami 250ml (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, wywar mięsno - jarzynowy (woda, mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), przyprawy), kluski parowe 150g (mąka pszenna, jaja kurze, cukier, drożdże, mleko, masło (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), polewa jogurtowo-truskawkowa 200g (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, truskawki mrożone), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

 

 

pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/szczypiorek 50g, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier

 

Data

 

07.12.2022 r

środa

Śniadanie

Chałka pszenna 30g , masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), płatki nesquik na mleku – 250ml (mleko, mąka pszenna pełnoziarnista (51%), cukier, mąka kukurydziana (17%), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5,7%), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), sól, aromat naturalny, substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: B3, B5, B6, B2, B1, B9, D).Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy.

żłobek: płatki kukurydziane na mleku 180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenow (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

mandarynka

Obiad

Zupa manna na rosole/wywarze z jarzyn 250ml (woda, wywar drobiow-jarzynowy (kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, natka pietruszki, por, kasza pszenna manna, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, pieczeń z mięsa wieprzowego w sosie własnym 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), sałat lodowa z jogurtem naturalnym (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych) 100g,  kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

Pieczywo pszenne 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy),  ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

 

Data

 

03.10.2022 r

poniedziałek

Śniadanie

 

Pieczywo pszenno/żytnie 60g , masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), pasztet z indykiem i kurczakiem 50g (mięso z indyka 53g, mięso z kurczaka 38g, wątroba z indyka 12g, serca z indyka 7g), produkt może zawierć jaja, mleko, seler, gorczycę, soję., ogórek zielony/pomidor 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

żłobek - chleb pszenno/żytni 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), pomidor/ogórek zielony 50g, płatki jaglane na mleku 180ml ( mleko, płatki jaglane,  cukier)

II śniadanie

gruszka

Obiad

zupa barszcz ukraiński z ziemniakami 250ml (woda, wywar drobiowo-jarzynowy, mięso drobiowe por, marchew, pietruszka, seler, burak czerwony, kapusta biała, fasolka szparagowa, ziemniaki, przyprawy), kasza gryczana niepalona 35g (woda, kasza gryczana, sól), gulasz z indyka (udziec z indyka, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), sałatka z ogórka kiszonego 100g (ogórki kiszone (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), marchew, cebula, olej rzepakowy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

Pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), rzodkiewka/pomidor 50g,  herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

 

Data

 

09.12.2022  r

piątek

Śniadanie

Pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), jajko gotowane 50g, szczypiorek/rzodkiewka/pomidor 50g, płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe, cukier)

II śniadanie

jabłko

Obiad

zupa rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron (mąka  pszenna, jaja),wywar drobiowo-jarzynowy (mięso z kury rosołowej, marchew, por, cebula, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki), ziemniaki z koperkiem 300g, filet z ryby panierowany 60g ( filet z miruny, jaja, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy), surówka z selera i jabłka 100g (seler, jabłko jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), przyprawy, kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

 budyń z kaszy manny z musem  truskawkowym (mleko, kasza pszenna manna, truskawki mrożone, cukier, przyprawy), herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)