Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 17 czerwca – 21 czerwca 2024 roku

 

Data

 

17.06.2024  r

poniedziałek

Śniadanie

pieczywo pszennp/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), jajko gotowane 50g, szczypiorek/papryka/ogórek zielony/pomidor, 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier 5g)

żłobek:  płatki orkiszowe na mleku 180ml (płatki orkiszowe, mleko)

II śniadanie

arbuz

Obiad

Zupa neapolitańska z makaronem zabielana 250ml  (woda, makaron (jaja, mąka  pszenna), ser żółty (mleko, tłuszcz, kultury bakterii mlekowych, sól), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ),  przyprawy), kasza pęczak 35g (woda, kasza pęczak, sól), gulasz wieprzowy duszony 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

Pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/szczypiorek/ogórek zielony/pomidor 50g,  herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier 5g)

 

Data

 

18.06.2024 r

wtorek

Śniadanie

pieczywo  pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek „twój smak” (mleko pasteryzowane i śmietana), sól, białka mleka), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier 5g

żłobek - płatki jaglane na mleku 180ml ( mleko, płatki jaglane)

II śniadanie

jabłko 100g

Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 250ml (woda, kalafior, ziemniaki, wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), przyprawy, ryż na sypko 45g (woda, ryż, przyprawy), pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym 100g (łopatka b/k, jaja kurze, koncentrat pomidorowy 30% ( pomidory, przyprawy), mąka pszenna, przyprawy), surówka z kapusty pekińskiej 100g (kapusta pekińska, marchew, olej rzepakowy, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

 

 

pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), ser żółty 20g,  (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), rzodkiewka/pomidor 50g,  herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier 5g

 

Data

 

19.06.2024 r

środa

Śniadanie

Chałka pszenna 30g , masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier 5g)

II śniadanie

banan 100g

Obiad

zupa rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron (mąka  pszenna, jaja),wywar drobiowo-jarzynowy (mięso z kury rosołowej, marchew, por, cebula, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki), ziemniaki z koperkiem 300g, potrawka z wołowiny w sosie chrzanowym 100g (pręga, chrzan otarty (korzeń chrzanu, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, mleko w proszku, przyprawy), marchewka gotowana z fasolką szparagową 100g (marchewka, fasolka szparagowa zielona, woda, masło (tłuszcz, śmietanka), mąka pszenna, przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier 5g)

Podwieczorek

Pieczywo pszenne 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier 5g

 

Data

 

20.06.2024 r

czwartek

Śniadanie

pieczywo  pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta 50g, herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier 5g)

żłobek - płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe)

II śniadanie

jabłko 100g

Obiad

zupa barszcz ukraiński z ziemniakami 250ml (woda, wywar drobiowo-jarzynowy, mięso drobiowe por, marchew, pietruszka, seler, burak czerwony, kapusta biała, fasolka szparagowa, ziemniaki, przyprawy), kluski leniwe z cynamonem, cukrem (twaróg (śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) , mąka pszenna, jaja kurze, cynamon, masło (tłuszcz, śmietanka), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

 

 

biszkopt (mąka pszenna 43,8%, cukier, jaja 27,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, substancja spulchniająca (węglany amonu), aromat, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), barwnik (karoteny); może zawierać mleko i orzechy), kefir z truskawkami 150ml (mleko, żywe kultury bakterii oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis, truskawki)

 

Data

 

21.06.2024 r

piątek

Śniadanie

Pieczywo pszenno/żytnie 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek wiejski 50g (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej) 50g, rzodkiewka/ogórek zielony/ pomidor/szczypiorek, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier 5g

żłobek - płatki kukurydziane na mleku  180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

gruszka 100g

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem zabielana 250ml  (woda, ryż, koncentrat pomidorowy ( pomidory, przyprawy), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ),  przyprawy), ziemniaki z koperkiem 100g, filet z ryby smażony w cieście naleśnikowym 60g (filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy), kapusta biała gotowana 100g (kapusta biała, cukier, mąka pszenna, przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier 5g)

Podwieczorek

budyń z kaszy manny z musem  truskawkowym (mleko, kasza pszenna manna, truskawki mrożone, cukier, przyprawy),  herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier 5g)