Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 19 maja – 23 maja 2025 roku

 

Data

 

19.05.2025 r

poniedziałek

Śniadanie

Pieczywo pszenno/żytnie 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasta z jaj i sera żółtego 20g (jaja, ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%)jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych)), szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier 5g)

żłobek - płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe)

II śniadanie

banan 100g

Obiad

Zupa ziemniaczana z ziemniakami zabielana 250ml (woda, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), makaron 45g (woda, makaron (mąka pszenna)), mięso wieprzowe kręcone w jarzynach (łopatka b/k, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, koncentrat pomidorowy (pomidory, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

Pieczywo pszenne 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych)pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka/szczypiorek 50g, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier 5g

 

Data

 

20.05.2025 r

wtorek

Śniadanie

pieczywo pszenne 30g , masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier 5g)

II śniadanie

Jabłko 100g

Obiad

zupa krupnik ryżu 250ml (woda, ryż, wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki, koperek, ziemniaki z koperkiem 300g, pieczeń z mięsa wieprzowego w sosie własnym 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z sałaty lodowej, pomidora, rzodkiewki, ogórka zielonego, szczypioru, jogurtu naturalnego (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych) 100g, kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier 5g

 

Data

 

21.05.2025 r

środa

Śniadanie

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta, pomidor/ogórek zielony 50g, herbata malinowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier 5g)

żłobek - kasza manna na mleku 180 ml (mleko, kasza manna)

II śniadanie

Gruszka 100g

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana 250ml (woda, ziemniaki, ogórki kiszone (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), kluski parowe 150g (mąka pszenna, jaja kurze, cukier, drożdże, mleko, masło (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), polewa jogurtowo-truskawkowa 200g (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, truskawki mrożone), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier 5g)

Podwieczorek

 

 

Pieczywo pszenne 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek almette (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), szczypiorek/rzodkiewka/pomidor/ogórek zielony, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier 5g)

 

Data

 

22.05.2025 r

czwartek

Śniadanie

 

pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka/szczypiorek, kawa zbożowa na mleku 150ml (mleko, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy), cukier)

żłobek - płatki kukurydziane na mleku 180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

Jabłko/gruszka 100g

Obiad

zupa duet fasolowy z ziemniakami 250ml (woda, fasolka szparagowa zielona/ fasolka szparagowa żółta, wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), kasza jęczmienna 35g (woda, kasza jęczmienna, sól), gulasz wieprzowy duszony 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z czerwonej kapusty i jabłka 100g ( kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), jajko gotowane 50g, szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier 5g)

 

Data

 

23.05.2025 r

piątek

Śniadanie

 

Pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), ser biały krojony 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka/ogórek zielony/szczypiorek/pomidor 50g, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier 5g)

żłobek - płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatki owsiane)

II śniadanie

 

Obiad

Zupa zacierka na rosole 250 ml (woda, wywar drobiowo– jarzynowy (kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka,por, natka pietruszki, mąka pszenna, jaja, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, filet z ryby smażony w cieście naleśnikowym 60g (filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy), surówka z marchewki i jabłka 100g, (marchew, jabłka, cukier, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), dżem z czarnej porzeczki (czarne porzeczki (35 %), woda, cukier, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier 5g)