Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 17 marca – 21 marca 2025 roku

 

Data

 

17.03.2025 r

poniedziałek

Śniadanie

 

Pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), ser biały krojony 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka/ogórek zielony/szczypiorek/pomidor 50g, kawa zbożowa na mleku 150ml (mleko, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy), cukier 5g)

żłobek - płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe)

II śniadanie

jabłko 100g

Obiad

zupa duet fasolowy z ziemniakami 250ml (woda, fasolka szparagowa zielona/ fasolka szparagowa żółta, wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), makaron 45g (woda, makaron (mąka pszenna)), mięso wieprzowe kręcone w jarzynach (łopatka b/k, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, koncentrat pomidorowy (pomidory, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasta z jaj 20g (jaja,jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych)), pomidor/rzodkiewka/ogórek zielony/szczypiorek, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier 5g)

 

Data

 

18.03.2025 r

wtorek

Śniadanie

 

pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek kanapkowy (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, naturalny aromat (zawiera mleko), sól, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier 5g)

żłobek - kasza manna na mleku 180 ml (mleko, kasza manna)

II śniadanie

banan 100g

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem zabielana 250ml (woda, ryż, koncentrat pomidorowy ( pomidory, przyprawy), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, smażone polędwiczki a la schabowe 60g (polędwiczki wieprzowe, jaja, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy), surówka z białej kapusty 100g (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), dżem z czarnej porzeczki (czarne porzeczki (35 %), woda, cukier, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier 5g)

 

Data

 

19.03.2025 r

środa

Śniadanie

pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta, pomidor/ogórek zielony 50g, herbata malinowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier 5g)

żłobek - płatki kukurydziane na mleku 180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

Gruszka 100g

Obiad

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 250ml (woda, kapusta kiszona, wywar drobiowo- jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), kluski leniwe z cynamonem, cukrem (twaróg (śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna, jaja kurze, cynamon, masło (tłuszcz, śmietanka), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier 5g)

Podwieczorek

 

 

Pieczywo pszenne 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%),, szczypiorek/rzodkiewka/pomidor/ogórek zielony, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier 5g

 

Data

 

20.03.2025 r

czwartek

Śniadanie

pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), jajko gotowane 50g, szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatkiowsiane 5g)

II śniadanie

Mandarynka 100g

Obiad

Zupa marchewkowa z fasolką szparagową, ziemniakami 250ml (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, wywar mięsno - jarzynowy (woda, mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), przyprawy), kasza jęczmienna 35g (woda, kasza jęczmienna, sól), gulasz wieprzowy duszony 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), kapusta czerwona gotowana 100g (kapusta czerwona, cukier, mąka pszenna, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

pieczywo pszenne 30g , masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier 5g

 

Data

 

21.03.2025 r

piątek

Śniadanie

 

pieczywo pszenno/żytnie 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka/szczypiorek, kawa zbożowa na mleku 150ml (mleko, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy), cukier)

żłobek - płatki kukurydziane na mleku 180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

Jabłko/gruszka 100g

Obiad

Zupa ziemniaczana z ziemniakami zabielana 250ml (woda, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), ryż na sypko 45g (woda, ryż, przyprawy), pulpet z ryby w sosie pomidorowym 100g (filet z miruny, jaja kurze, koncentrat pomidorowy 30% ( pomidory, przyprawy), mąka pszenna, przyprawy), sałatka z ogórka kiszonego 100g (ogórki kiszone (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), marchew, cebula, olej rzepakowy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

budyń z kaszy manny z musem truskawkowym (mleko, kasza pszenna manna, truskawki mrożone, cukier, przyprawy), herbata malinowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)