KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Jadłospis 21 czerwca – 25 czerwca 2021

Data

 

21.06.2021 r

poniedziałek

Śniadanie

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek „twój smak” (mleko pasteryzowane i śmietana), sól, białka mleka), pomidor/ ogórek zielony 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

żłobek - płatki jaglane na mleku 180ml ( mleko, płatki jaglane,  cukier)

II śniadanie

arbuz

Obiad

Zupa brokułowa  z ziemniakami 250ml (woda, brokuły, ziemniaki, wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), przyprawy), kasza jęczmienna 35g (woda, kasza jęczmienna,  sól), gulasz wieprzowy 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z buraczków i jabłka 100g (buraki czerwone, jabłko, przyprawy, olej rzepakowy),  kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek kiszony 50g (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

 

Data

 

22.06.2021r

wtorek

Śniadanie:

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ),  jajko gotowane 35g (jajko kurze), rzodkiewka/szczypiorek, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

żłobek - płatki kukurydziane na mleku  250 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenow (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

truskawka

Obiad

zupa rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron (mąka makaronowa pszenna, jaja),wywar drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka/antrykot, marchew, por, cebula, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki), ziemniaki z koperkiem 300g, polędwiczki a la schabowe 60g (polędwiczki wieprzowe, jaja, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy), surówka z kapusty białej 100g (kapusta biała, marchew, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

biszkopt (mąka pszenna 43,8%, cukier, jaja 27,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, substancja spulchniająca (węglany amonu), aromat, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), barwnik (karoteny); może zawierać mleko i orzechy), jogurt naturalny z jagodami 150ml (mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej, jagody mrożone)

 

Data

 

23.06.2021r

środa

Śniadanie

pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

żłobek - kasza manna  na mleku 180 ml (mleko, kasza manna, cukier)

II śniadanie

banan

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami 250ml (woda, kapusta biała, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa żółta/zielona, ziemniaki,wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), makaron z truskawkami 200g (makaron 45g (woda, makaron (mąka makaronowa pszenna)), truskawki, jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych)), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

 

 

pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), pomidor,  herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

 

Data

 

24.06.2021r

czwartek

Śniadanie

 

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), ogórek zielony/szczypiorek 50g, herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

żłobek - płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatki owsiane,  cukier)

II śniadanie

arbuz

Obiad

Zupa koperkowa z ryżem zabielana 250ml  (woda, ryż, koperek świeży, wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ),  przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, filet z indyka pieczony 60g (filet z indyka, olej rzepakowy, cebula, czosnek, przyprawy, sól), kalafior/brokuł na parze 100, kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

rogal 60g (mąka pszenna, jaja, tłuszcz, cukier, sól, drożdże, woda), masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), dżem z czarnej porzeczki 40g ( czarna porzeczka, cukier żelujący), herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

 

Data

 

25.06.2021 r

piątek

Śniadanie

 

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%),  ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), pomidor/ogórek zielony 50g, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

żłobek - płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe, cukier)

II śniadanie

jabłko

Obiad

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej/jaglanej zabielany 250 ml (woda, kasza jęczmienna, kasza jaglana, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, filet z ryby smażony w cieście naleśnikowym 60g (filet z miruny, jaja, mąka pszenna, olej rzepakowy), sałata lodowa z rzodkiewką,  jogurtem naturalnym 100g (sałata lodowa, rzodkiewka, jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

Pałeczki kukurydziane (Grys kukurydziany 100%.Produkt bezglutenowy), maślanka z malinami 200g (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, maliny mrożone, cukier)