Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 26 luty – 01 marzec 2024
 
Data 26.02.2024 r poniedziałek
Śniadanie:
Pieczywo pszenno/żytnie60g masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ),  twarożek50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurtnaturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/szczypiorek/ogórek zielony 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)
żłobek -   kasza manna  na mleku180 ml (mleko, kasza manna, cukier)
II śniadanie Jabłko/mandarynka
Obiad:
Zupa barszcz biały z ziemniakami 250 ml (woda, barszcz biały (woda, mąka pszenna, przyprawy - czosnek), wywar drobiowo- jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% )przyprawy), ryż na sypko 45g (woda, ryż, przyprawy), kurczak w potrawce (udziec drobiowy, marchew, pietruszka, seler, fasolka szparagowa zielona/żółta, woda, mąka pszenna, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%) , przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)
Podwieczorek: 
Pałeczki kukurydziane (Grys kukurydziany 100%.Produkt bezglutenowy),kefir z truskawkami 150ml (mleko, żywe kultury bakterii oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis, truskawki mrożone)
 
Data 27.02.2024 r wtorek
Śniadanie:
Pieczywo pszenno/żytnie60g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasta z jaj i sera żółtego 20g (jaja,(mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka/szczypiorek 50g, płatki nesquik na mleku– 250ml (mleko, mąka pszenna pełnoziarnista (51%), cukier, mąka kukurydziana (17%), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5,7%), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), sól, aromat naturalny, substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: B3, B5, B6, B2, B1, B9, D).Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy.
żłobek -  płatki ryżowe na mleku180ml (mleko, płatki ryżowe, cukier)
II śniadanie: mandarynka
Obiad:
Zupa zacierka na rosole 250 ml(woda, wywar  drobiowo– jarzynowy (kura rosołowa, marchew, seler,pietruszka,por, natka pietruszki, mąkapszenna, jaja,przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, potrawka z wołowiny w sosie chrzanowym 100g (pręga, chrzan otarty (korzeń chrzanu, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, mleko w proszku, przyprawy), marchewka gotowana z fasolką szparagową 100g (marchewka, fasolka szparagowa zielona, woda, masło (tłuszcz, śmietanka), mąkapszenna, przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)
Podwieczorek:
Pieczywo  pszenne 60g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasztet z indykiem i kurczakiem 50g (mięso z indyka 53g, mięso z kurczaka 38g, wątroba z indyka 12g, serca z indyka 7g), produkt może zawierć jaja, mleko, seler, gorczycę, soję, pomidor/ogórek kiszony (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier
Żłobek : Pieczywo pszenne 30g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina szynka 35g (mięso wieprzowe, białkosojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier
 
Data 28.02.2024 r środa
Śniadanie:
Pieczywo  pszenno/żytnie60g,masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier
żłobek -   płatki owsiane na mleku180ml (mleko, płatki owsiane,  cukier)
II śniadanie: banan
Obiad:
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 250ml (woda, kapusta kiszona, wywar drobiowo- jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna,  przyprawy), kluski parowe 150g (mąka pszenna, jaja kurze, cukier, drożdże, mleko, masło (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), polewa jogurtowo-truskawkowa 200g (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, truskawki mrożone), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)
Podwieczorek:
Pieczywo  pszenne 60g,masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), pasta z makreli wędzonej itwarogu35g (makrela wędzona, twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), ogórek kiszony 50g (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata malinowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)
żłobek- pieczywo  pszenne 60g,masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), twarożek50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/szczypiorek/ogórek zielony 50g,  herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)
 
Data 29.02.2024 r czwartek
Śniadanie:
Chleb pszenno/żytni 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%),serek almette (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), rzodkiewka/ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku 150ml (mleko, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy),  cukier)
żłobek - płatki kukurydziane na mleku 180 ml (mleko, płatki kukurydziane(grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenowy (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)
II śniadanie: gruszka
Obiad:
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej/jaglanej zabielany z ziemniakami 250 ml (woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, kasza jaglana, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ),wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), kluski kopytka 150g (ziemniaki, mąka pszenna, jajka kurze, mąka skrobia ziemniaczana, sól), gulasz z indyka (udziec z indyka, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), kapusta czerwona gotowana 100g (kapusta czerwona, cukier, mąka pszenna, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)
Podwieczorek:
Pieczywo pszenne 30g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina szynka 35g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)
 
Data 01.03.2024 r piątek
Śniadanie: 
Pieczywo pszenno/żytnie60g masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), rzodkiewka/ogórek zielony 50g, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)
żłobek - płatki jaglane na mleku180ml ( mleko, płatki jaglane, cukier)
II śniadanie: jabłko
Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana 250ml  (woda, makaron(jaja, mąka  pszenna),koncentrat pomidorowy ( pomidory, przyprawy), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler),śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, kotlet z ryby (ryba miruna, jaja kurze, bułka tarta(mąka pszenna), olej rzepakowy), surówka z selera i jabłka 100g (seler, jabłko jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), przyprawy, kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)
Podwieczorek:
Rogal pszenny 60g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), dżem z truskawek 40g (truskawki, cukier żelujący), kakao nmleku 150ml (mleko, kakao, cukier)