KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Jadłospis 08 marca – 12 marca 2021 roku

 

Data

 

08.03.2021r

poniedziałek

Śniadanie

chałka 60g (mąka pszenna, jaja, tłuszcz, cukier, sól, drożdże, woda), masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), płatki nesquik na mleku – 250ml (mleko, mąka pszenna pełnoziarnista (51%), cukier, mąka kukurydziana (17%), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5,7%), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), sól, aromat naturalny, substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: B3, B5, B6, B2, B1, B9, D).Może zawierać mleko, orzeszki ziemne i orzechy

żłobek - płatki kukurydziane na mleku 180 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenow (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

jabłko

Obiad

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami 250ml (woda, kapusta biała, wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), kasza pęczak 35g (woda, kasza jęczmienna,  sól), żłobek – kasza jaglana, gulasz z indyka (udziec z indyka, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z buraczków i jabłka 100g (buraki czerwone, jabłko, przyprawy, olej rzepakowy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), jajko gotowane 35g (jajko kurze), rzodkiewka/ szczypiorek 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

 

Data

 

09.03.2021 r

wtorek

Śniadanie

 

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/ogórek zielony 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

żłobek - płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatki owsiane,  cukier)

II śniadanie

pomarańcza

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem zabielana 250ml  (woda, ryż, koncentrat pomidorowy ( pomidory, przyprawy), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ),  przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, kotlet  mielony 60g (łopatka b/k, jaja, bułka (mąka pszenna), olej rzepakowy, przyprawy), fasolka zielona/marchewka mini gotowana 100g, kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

biszkopt (mąka pszenna 43,8%, cukier, jaja 27,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, substancja spulchniająca (węglany amonu), aromat, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), barwnik (karoteny); może zawierać mleko i orzechy), jogurt naturalny z jagodami 150ml (mleko, kultury bakterii fermentacji mlekowej, jagody mrożone)

 

Data

 

10.03.2021r

środa

Śniadanie

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasztet 50g, pomidor/ogórek zielony 50g, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

żłobek - płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe, cukier)

II śniadanie

gruszka

Obiad

Zupa neapolitańska zabielana z makaronem 250ml  (woda, makaron (jaja, mąka makaronowa pszenna), ser żółty (mleko, tłuszcz, kultury bakterii mlekowych, sól), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ),  przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, udziec drobiowy pieczony 70g (udziec drobiowy, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z czerwonej/białej kapusty i jabłka 100g (kapusta czerwona, kapusta biała, jabłko, cebula, olej rzepakowy, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasta z tuńczyka i serka kanapkowego 50g (tuńczyk jednolity w sosie własnym (tuńczyk, woda, sól), serek kanapkowy (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, naturalny aromat (zawiera mleko), sól, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),ogórek kiszony 30g (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

 

Data

 

11.03.2021r

czwartek

Śniadanie

pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta 50g, herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

żłobek - kasza manna  na mleku 180 ml (mleko, kasza manna, cukier)

II śniadanie

mandarynka

Obiad

zupa barszcz czerwony z ziemniakami zabielany 250ml (woda, buraki czerwone, ziemniaki, wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, czosnek, natka pietruszki. pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), cukier, przyprawy), makaron z serem, 100g (woda, (mąka makaronowa pszenna), twaróg (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej) sól, cukier, cynamon), surówka z marchewki i jabłka 100g, (marchew, jabłka, cukier, przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

 

 

pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ),  ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), rzodkiewka/ogórek zielony 50g, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

 

Data

 

12.03.2021r

piątek

Śniadanie

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g, (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek kanapkowy (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, naturalny aromat (zawiera mleko), sól, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), rzodkiewką 50g, kawa zbożowa na mleku150ml (mleko, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy),  cukier)

II śniadanie

jabłko

Obiad

Zupa ziemniaczana z ziemniakami zabielana 250ml (woda, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), ryż na sypko 35g (woda, ryż, przyprawy), filet z ryby w sosie jarzynowym (filet z ryby miruny, woda, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, koncentrat pomidorowy (pomidory, przyprawy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

Pieczywo mieszane 60g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, woda), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), pomidor 50g, herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)