Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 20 czerwca – 24 czerwca 2022

 

Data

 

20.06.2022 r

poniedziałek

Śniadanie

Pieczywo pszenne 60g masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek wiejski 50g (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej) 50g, rzodkiewka/ogórek zielony, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier

żłobek - płatki jaglane na mleku 180ml ( mleko, płatki jaglane,  cukier)

II śniadanie

jabłko

Obiad

Zupa barszcz biały z ziemniakami 250 ml (woda, barszcz biały (woda, mąka pszenna, przyprawy - czosnek), wywar drobiowo- jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% )  przyprawy), ryż na sypko 45g (woda, ryż, przyprawy), potrawka z kurczaka w sosie jarzynowym (udziec z kurczaka, woda, marchew, fasolka szparagowa, pietruszka, seler, por, cebula, koncentrat pomidorowy (pomidory, przyprawy)), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

płatki kukurydziane - (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenow (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy), kefir z truskawkami 150ml (mleko, żywe kultury bakterii oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis, truskawki)

 

Data

 

21.06.2022 r

wtorek

Śniadanie

Chleb  pszenny 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek zielony/pomidor, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier)

żłobek - kasza manna  na mleku 180 ml (mleko, kasza manna, cukier)

II śniadanie

banan

Obiad

Zupa marchewkowa z fasolką szparagową, ziemniakami 250ml (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, wywar mięsno - jarzynowy (woda, mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), przyprawy), kluski parowe 150g (mąka pszenna, jaja kurze, cukier, drożdże, mleko, masło (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), polewa jogurtowo-truskawkowa 200g (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, truskawki), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier)

Podwieczorek

 

 

Bułka pszenna 30g,masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), twarożek 50g (twaróg „jogo” (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), rzodkiewka/szczypiorek 50g, herbata porzeczkowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku porzeczki (dzika róża, hibiskus, czarna porzeczka), cukier

 

Data

 

22.06.2022 r

środa

Śniadanie

Chałka pszenna 30g , masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier)

żłobek- płatki kukurydziane na mleku 250 ml (mleko, płatki kukurydziane (grys kukurydziany (99,9%), cukier, sól, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego, melasa cukru trzcinowego, regulator kwasowości (fosforany sodu), substancje wzbogacające: witaminy [niacyna (B3), kwas pantotenow (B5), ryboflawina (B2), witamina B6, kwas foliowy (B9)], % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy)

II śniadanie

 

Obiad

Zupa manna na rosole/wywarze z jarzyn 250ml (woda, wywar drobiow-jarzynowy (kura rosołowa, marchew, seler, pietruszka, natka pietruszki, por, kasza pszenna manna, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, polędwiczki a la schabowe 60g (polędwiczki wieprzowe, jaja, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy), surówka z białej kapusty 100g (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, olej rzepakowy, przyprawy),  kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

Pieczywo pszenne 30g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper) 50g, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

 

Data

 

23.06.2022  r

czwartek

Śniadanie

Pieczywo pszenno/żytnie 60g , masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ),   pasta z jaj 50g, szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony, 50g, herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier

żłobek - płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatki owsiane,  cukier)

II śniadanie

 

Obiad

zupa duet fasolowy z ziemniakami 250ml (woda, fasolka szparagowa zielona/ fasolka szparagowa żółta, wywar drobiowo-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), kasza jęczmienna 35g (woda, kasza jęczmienna,  sól), gulasz z indyka (udziec z indyka, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), buraczki czerwone gotowane 100g (buraki, woda, olej słonecznikowy, mąka pszenna, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier)

Podwieczorek

Pieczywo pszenne 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), pomidor/ogórek zielony, herbata malinowa  z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

 

Data

 

24.06.2022 r

piątek

Śniadanie

 

chleb pszenno/żytni 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), serek almette (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), rzodkiewka/ogórek zielony, herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców  leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier)

żłobek - płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe, cukier)

II śniadanie

 

Obiad

zupa rosół z makaronem 250 ml (woda, makaron (mąka  pszenna, jaja),wywar drobiowo-jarzynowy (mięso z kury rosołowej, marchew, por, cebula, pietruszka, seler), przyprawy, natka pietruszki), ziemniaki z koperkiem 300g, filet z ryby pieczony 70g (filet z miruny, olej rzepakowy, przyprawy), sałata z rzodkiewką/jogurtem naturalnym 100g (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier)

Podwieczorek

Ciastka zbożowe 50g – Mąka: pszenna 36%, pszenna pełnoziarnista 6,1%, mąka żytnia 2 %, mąka jęczmienna 1%,; pełnoziarniste płatki: owsiane 19,4%, orkiszowe 1%, nierafinowany cukier trzcinowy, olej słonecznikowy, serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, sól morska, aromat. Produkt może zawierać soję., kisiel owocowy słodzony  250m (woda, cukier, mąka ziemniaczana, owoce mrożone – jagody, jeżyny, maliny, truskawki)