KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Technikoludek

Moduł II październikowy projektu

Realizacja zadania październikowego - zrealizowanie wieczoru bajkowego przy pomocy nowoczesnych technologii dostępnych w placówce. W ramach zadania ,grupa "Tygryski" pod czujnym okiem pani Katarzyny Stokwiszewskiej, miło spędziła czas oraz poszerzyła swoją wiedzę podczas seansu z użyciem odrestaurowanego projektora oraz dostępnych bajek. Dodatkowo grupa "Krzysie" wzięła udział w zajęciach edukacyjnych z wykorzystaniem aplikacji na telefon oraz hologramów 3D.Zajęcia poświęcone były zwierzętom mieszkającym na wsi oraz w mieście.

 

Moduł I wrześniowy projektu

Realizacja zadania pt.Udostępnienie rodzicom filmów edukacyjnych na temat wpływu technologii na zdrowie dziecka:

  1. Strona internetowa dla rodziców: Informacje dla rodziców, porady, ważne adresy itp ( kliknij na link)
  2. Internet pochłania twoje dziecko- zobacz jak je wyciągnąć.
  3. Sieciaki.pl
  4. Dzień Bezpiecznego Internetu
  5. Dziecko w sieci.
  6. Zanim dasz dziecku tablet - zobacz ( kliknij na link)
  7. Necio - strona edukacyjna ( kliknij na link)
  8. Nie zgub dziecka w sieci - artykuł dla rodziców